Acasă » Noutati » Arhiva » Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down – 21 martie 2010

Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down – 21 martie 2010

21 Martie – Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down

Asociatiile Sindrom Down Bucuresti, Up Down Bucuresti, Caritas Bucuresti si Fundatia Special Olympics din Romania, in parteneriat cu Asociatia Clubul Micii Campioni si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, va invita la manifestarile din Bucuresti cu ocazia Zilei Internationale a Sindromului Down.

Evenimentul din 21 martie va aduce impreuna copii si tineri cu Sindromul Down din numeroase ONG-uri, dorindu-se astfel constientizarea mass-media si a unei parti cat mai mari a comunitatii cu privire la abilitatile persoanelor cu Sindrom Down, precum si la necesitatea integrarii sociale a acestor persoane.
Programul evenimentelor este urmatorul:

· Duminica 21 Martie 2010, intre orele 10.00 si 14.30 – Fundatia Special Olympics din Romania va organiza o serie de competitii (fotbal, baschet, abilitati individuale pentru copii si tinerii cu Sindromul Down, o demonstratie a Sportivilor Tineri (Young Athlets – proiect pilot de antrenamente sportive al miscarii Special Olympics International dedicat copiilor cu Sindromul Down cu varste curpinse intre 2 si 8 ani), precum si o festivitate de premiere. De asemenea, va avea loc unspectacol de dans sustinut de echipa de dans a Asociatiei Sindrom Down Bucuresti, care va avea loc in jurul orei 13:30, dupa terminarea competitiei, inaintea premierii.

Locatia: Sala Antilopa (Sos. Dudesti Pantelimon nr. 44, in apropiere de Cora Pantelimon, la ~ 150 m de statia de metrou Pantelimon)

Tot Duminica 21 Martie, incepand cu orele 16.00- Clubul Micii Campioni va gazdui o ora demonstrativa de educatie acvatica sustinuta de copiii cu Sindrom Down, membri ai clubului si participanti din anul 2008 ai proiectului “ Toti copiii merita o sansa”.

Locatia: Str, Strabuna, nr. 26, Bucurestii Noi, sector 1

· Luni 22 Martie 2010, intre orele 16.00 si 20.00 – Va fi organizata o petrecere pentru copiii, adolescentii si tinerii cu Sindromul Down, precum si familiile acestora.

Locatia: Balonul copiilor din intrarea din Sos. Nordului nr. 7-9 – Parcul Herastrau


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.