Acasă » Noutati » Arhiva » Fundatia Vodafone a desemnat castigatorii programului „Voluntari de profesie”, editia 2011 – 2 august 2011

Fundatia Vodafone a desemnat castigatorii programului „Voluntari de profesie”, editia 2011 – 2 august 2011

Fundatia Vodafone Romania a ales cei 18 castigatori ai programului „Voluntar de Profesie”
Acestia vor lucra in cadrul ONG-urilor pentru care au optat timp de 6 luni, in perioada septembrie 2011 – februarie 2012
Aproximativ 250 de persoane au aplicat online pentru programul „Voluntar de profesie”

Bucuresti, 2 august 2011 – Fundatia Vodafone a ales cei 18 castigatori ai programului „Voluntar de profesie”, ajuns la a doua editie. In acest an, programul se desfasoara pe o perioada mai lunga de timp, de sase luni, iar numarul voluntarilor a crescut de la 12 la 18.

Timp de 6 luni, voluntarii castigatori vor lucra in proiecte dezvoltate de organizatii non profit in domeniul sanatatii, prevenirii abandonului familial, educatiei, programe pentru copiii cu dizabilitati si pentru comunitati defavorizate.

Voluntarii selectati au varste cuprinse intre 22 si 43 de ani, sunt din Baia Mare, Bucuresti, Constanta, Costesti, Iasi, Ploiesti si Targoviste si sunt de profesie biolog, jurnalist, economist, avocat, asistent social, actor. Fundatia Vodafone asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Lista completa a castigatorilor este disponibila pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

Organizatiile non profit pentru care au optat sunt: Fundatia Touched Romania, Asociatia Up-Down, Asociatia Sfantul Stelian, Fundatia Baylor Marea Neagra, Crucea Rosie Romana – Iasi, Organizatia EMMA, Asociatia Romana pentru Educatie si Dezvoltare, Asociatia Centrul de Performanta Before&After School Conil, Asociatia Salveaza Vieti, Fundatia Bethany, Asociatia Little People Romania, Asociatia Hercules, Asociatia Impreuna pentru ei, Organizatia SOS Satele Copiilor, Fundatia Chance for life, Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”, Fundatia Hope&Homes for Children si Centrul Horia Motoi.

„In cele sase luni, voluntarii vor avea timpul necesar pentru a-si pune in practica proiectele in beneficiul copiilor cu dizabilitati sau cu nevoi speciale, copiilor abandonati, persoanelor in varsta sau familiilor defavorizate. Proiectele castigatorilor sunt foarte bune si cu siguranta vor avea un impact pozitiv in viata beneficiarilor organizatiilor non profit”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

Candidatii au fost selectati dintr-un juriu format din membrii Board-ului Fundatiei Vodafone Romania. In program s-au inscris aproximativ 250 de persoane. Mai multe detalii despre programul „Voluntar de profesie” sunt disponibile pe pagina online dedicata Fundatiei Vodafone Romania, www.fundatia-vodafone.ro.

Anul trecut, 12 voluntari au lucrat timp de patru luni in proiecte dezvoltate de ONG-uri din Romania in domeniile sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. Mai multe informatii despre activitatea voluntarilor de anul trecut se regasesc pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

Programul Voluntar de profesie a fost lansat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial. Pana astazi, peste 700 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de organizatii non profit din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 14 tari. Fundatia Vodafone Romania a lansat acest program in mai 2010.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 13 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 400 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 10 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.