Acasă » Noutati » Interventia timpurie pentru Sindomul Down

Interventia timpurie pentru Sindomul Down

De ce?

Cea mai mare parte din activitatile asociatiei UpDown se axeaza pe interventia timpurie in cazul copiilor cu Sindrom Down, tocmai pentru ca aceasta poate fi cruciala in dezvoltarea ulterioara a copilului. Aceasta interventie timpurie se axeaza de obicei pe 3 directii:

  1. kinetoterapie (cum sa mergi corect)
  2. logopedie (cum sa vorbesti bine) si
  3. terapie ocupationala (cum sa deprinzi abilitati cognitive).

Cu astfel de interventii, copilul cu Sindrom Down are mult mai multe sanse sa se dezvolte corect si sa mearga la gradinita sau scoala si ulterior sa se integreze in societate.

Dar o asemenea interventie nu poate fi facuta (doar) de parinti. Fiecare dintre cele 3 directii trebuie initiate, dar mai ales repetate, de specialisti in domeniile respective.

Cum?

Aici intervine Asociatia UpDown – avem specialisti in toate cele 3 domenii care lucreaza de ani de zile cu copii cu Sindrom Down, care vin acasa la copii (pentru a se simiti confortabil in mediul lor) si care ii ajuta sa se dezvolte normal prin activitati specifice pentru fiecare varsta.

Iris este una dintre acesti copii. La 2 ani si 8 luni invata, cu ajutorul nostru,  sa execute singura anumite sarcini motorii si sa vorbeasca. Videoclipul de mai jos (multumim George !!!) va introduce intr-o lume pe care nu o stiati daca nu aveti un copil cu Sindown Down in familie. Dar ei exista si – cel mai important – pot si ajutati daca actionam acum!

Sa vedem!

Ajuta si tu!

Si da! Avem nevoie de ajutorul vostru – UpDown este sustinta in proportie de 90% prin din impozitul de 2% redirecționat către noi !


Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.