Acasă » Noutati » 21 martie 2013 – Ziua Mondiala a Sindromului Down

21 martie 2013 – Ziua Mondiala a Sindromului Down

21 martie, Ziua Internationala a Sindromului Down, a fost, si anul acesta, o zi incarcata: atat prin actiunile desfasurate de ONG-urile care vizeaza persoanele cu dizabilitati cat si de emotii.  Ne bucuram sa  constatam ca de la an la an aceasta zi, si implicit problematica persoanelor cu sindrom Down,  este mai  cunoscuta  si  mai  mediatizata.

4

  Cum spuneam,  pe langa actiunile diverse ale ONG-urilor, au existat si emotii.

 Pentru noi, echipa UpDown, Ziua de 21 martie a inceput de dimineata, prin prezenta coordonatoarei de program, Iuliana Tutunaru, la matinalul canalului TV Digi24. In scurta interventie, au fost discutate problemele generale din sfera sindromului Down, menite sa informeze opinia publica despre ce este sindromul Down si evolutia copilului cu acest sindrom. Pe langa  informatiile oferite, s-au format noi prietenii care vor putea ajuta, pe viitor, la mediatizarea, prin discutii mai ample, a ceea ce sunt aceste persoane cu sindrom Down si la responsabilizarea comunitatii asupra integrarii acestora in societate.

Inainte de ora pranzului, pe la 11.00, o parte din beneficiarii nostrii, au urmarit un spectacol de teatru pentru copii. Aceasta actiune a avut loc, la invitatia coordonatoarei  Centrului  Antante Maria, loc in care s-a si desfasurat  evenimentul.

DSC02213

A reprezentat un bun prilej pentru copiii inscrisi in asociatia noastra de a socializa cu semenii lor, de aceiasi varsta, dar fara deficiente. Astfel am marcat Ziua Internationala a Sindromului Down, asa cum este firesc: in societate, facand parte din ea.

Toti copiii s-au bucurat  de piesa urmarita, si pentru ca au fost copii cuminti si rabdatori, la sfarsit a fost servit si  tortul.

Multumim Digi 24  si  Centrului Antante Maria, precum si voua, cei care ne stati alaturi zi de zi, pentru sprijin si prietenie !

 

pentru inregistrarea TV Digi24 aici :  http://www.digi24.ro/stire/Ziua-internationala-a-sindromului-Down-In-Romania-circa-50-000-de-copii-au-acest-sindrom_89427#.UUtYzxaYD8s.facebook

____________________________________________________

21 martie 2013 marchează a 8-a aniversare a Sindromului Down, o zi de conștientizare la nivel mondial, ce a fost recunoscută și introdusă în calendarul oficial al Organizației Națiunilor Unite prin rezoluția adoptată în data de 19 decembrie 2011. Drept urmare, începând cu anul 2012 această zi este sărbătorită în toate cele 192 de state membre ONU

În România, această zi a fost celebrată începând din 2006, in cadrul organizaţiilor ce au in componenţă persoane cu sindrom Down. Astfel 21 martie 2013 aduce cu sine a opta ediţie a celebrării Zilei Mondiale a Sindromului Down.

Cu ocazia zilei mondiale a sindromului Down, copiii beneficiari a asociatiei UpDown, au fost invitati, alaturi de copiii centrului Antante Maria, sa participe  la  piesa de teatru pentru copii – Familia Chit – Chit, eveniment ce s-a desfasurat la centru de îngrijire şi educaţie timpurie – ANTANTE MARIA.

 

EVENIMENTE ORGANIZATE IN BUCURESTI

    Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), organizează joi, 21 martie 2013, în Bucureşti, cu prilejul Zilei Internationale a Sindromului Down,primele două evenimente centrale ale Campaniei naţionale cu acelaşi nume, care isi propune sa creeze premisele necesare schimbării cadrului legal privind drepturile copiilor cu dizabilități în România si sa atraga atentia asupra abuzurilor si discriminarii copiilor cu dizabilitati din Romania

–   Simpozionul “O Singura Voce pentru Dizabilitate”, organizat la Palatul Parlamentului, Sala I.G. Duca, sub egida Presedintiei Camerei Deputatilor – orele 10.00 – 14.00

–    Marşul Public “O Singura Voce pentru Dizabilitate”, pe traseul Piata Romana – B-dul Lascar Catargiu – Aviatorilor – Charles de Caulles – Herastrau, in intervalul 15.00 – 17.00.

pentru detalii aici : http://www.cedcd.ro/media/comunicate/132,in-parlamentul-romaniei-si-in-strada-vocea-copiilor-cu-dizabilitati-va-fi-auzita/

       Asociatia DOWN Bucuresti si partenerii acesteia organizeaza organizeaza de ziua mondiala a sindromului Down un eveniment compus din doua activitati:

–  prima incepând cu ora 09:00,la Complexul Sportiv APOLLO, constând intr-o competitie sportiva, unde concurentii (persoane cu sindrom Down) se întrec într-un circuit sportiv-aplicativ, fiind recompensati cu diplome si medalii.
–  a doua începând cu ora 17:30,la Hotel RIN Airport, dedicata serbarii persoanelor cu sindrom Down, prin mici programe artistice prezentate de delegatii prezenti si momentul culminant – concertul invitatilor speciali – Trupa HI-Q.

Citeste mai mult: http://www.asociatiadown.ro/

 

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.