Acasă » Implică-te » Sponsorizează

Sponsorizează

Persoanele juridice pot alege să direcționeze impozitul pe profit unei organizații nonguvernamentale. Oricum acest procent din profit va trebui plăƒtit căƒtre stat!

Aveți posibilitatea de a direcționa acești bani unor persoane care au cu adevăƒrat nevoie de ei. Agenții economici (firmele) pot decide ca o parte din impozitele lor sムajute copiii cu sindrom Down cărora asociația noastră le oferă sprijin.

Cum se deduc cheltuielile de sponsorizare din impozitul pe profit

Potrivit art. 21, alin. 4, lit. p din Codul fiscal, contribuabilii care efectueazムsponsorizăƒri pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit. Contribuabilii care efectueazムsponsorizăƒri scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente dacムsunt îndeplinite cumulativ urmăƒtoarele condiții:

a) Sunt în limita a 3 la mie din cifra de afaceri. Sponsorizarea trebuie sムfie înregistratムîn contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plăƒtii efective). Aceste prevederi anuleazムorice prevederi contrare din Legea sponsorizăƒrii.
b) Nu depăƒșesc 20% din impozitul datorat pe profit. O firmムare dreptul sムacorde sponsorizăƒri și peste limitele care vor fi menționate, dar pentru suma ce depăƒșește limita indicatムpentru fiecare exemplu în parte, se plăƒtește impozit pe profit.